20-03-2023

De lente in huis!

Ramen en deuren open, iedereen en alles naar buiten, de lente is hier! Zodra we de eerste zonnestralen zien en voelen begint er van alles te kriebelen en krijgen we enorm veel zin om wat dingen in ons interieur te veranderen. Eruit met die winter, de lente mag in huis een plekje krijgen. Meer licht, meer lucht, meer ruimte. Het voorjaar is een geweldige tijd om je huis op te frisse en een lichtere, luchtigere sfeer te creëren. Het is zó fijn als je met de seizoenen mee de sfeer in je huis kunt veranderen.

 

De lente in huis!

 

Snelle tips voor lentesfeer in je interieur

Zodra het weer beter wordt zijn we veel meer op buiten gericht. Het is dus heel leuk om het uitzicht op je tuin ook bij de complete woonbeleving te betrekken. In de winter wil je misschien helemaal niet zien wat er buiten allemaal gebeurt, in het voorjaar is het een feestje om de natuur te zien ontluiken. Dus gooi open die zware gordijnen, zorg dat je raam vrij komt en richt je zithoek eventueel wat meer op buiten. Met wat eenvoudige aanpassingen heb je al snel een heerlijk lentesfeertje gecreëerd in je je interieur. Haal je set gordijnen voor de zomer van zolder en ga aan de slag. Heb je nog geen ‘zomergordijnen’ of wil je een set oude gordijnen vervangen dan heb je natuurlijk nu de kans om op zoek te gaan naar een fijne set voordelige kant en klare gordijnen zodat je ze snel hebt hangen en je project ‘hallo lente’ écht snel gerealiseerd is!

 

Zomerse gordijnen

Meer licht, meer lucht, zomerse gordijnen zijn speciaal ontworpen om een luchtige sfeer in huis te creëren. Ze zijn veelal gemaakt van lichte, ademende, stoffen zoals linnen, katoen, zijde en hebben liefst een heldere kleur of een subtiel patroon. Ze laten meer licht door dan de zwaardere gordijnen die je in de winter hebt hangen. De sfeer wordt lekker open en luchtig en je kunt het felle zonlicht mooi filteren.

 

Complete lentelook

Alleen al je gordijnen vervangen zorgt voor een flinke frisse boost in je interieur. Een fijne basis kun je zelf decoreren met wat trendy woonaccessoires, bloemen planten. Hieronder wat tips om je nieuwe lentelook compleet te maken:

  • Bloemen, planten, bloembolletjes. Haal ze in huis want het is zó gezellig! Tulpen, narcissen, hyacinten, je kunt ze in een vaas zetten of als bloembol gebruiken. Het ruikt heerlijk en staat heel vrolijk. Frisse bloemen en planten brengen meteen geur, kleur en wat meer leven in huis. Doen!
  • Vervang je donkere kussens op de bank door kussens in lichtere kleuren. Leg zware dekens weg tot de volgende winter en leg dunnere plaids neer. Het kan nog steeds best fris worden ’s avonds en dan is een extra laagje best prettig. Daarnaast staat een stapel luchtige plaids ook erg decoratief in je woonkamer. Keurig gestapeld of lekker nonchalant in een mand of over een leuning.
  • Voeg natuurlijke materialen toe als je die nog niet in huis had. Bamboe, riet, hout, het past allemaal zo lekker bij dat vakantiegevoel dat we, ongeacht onze woonstijl, allemaal zo prettig vinden.
  • Kies wat lichtere geuren voor in je diffuser. Geur kan de sfeer compleet en jou blij maken! Lavendel, citrus, munt, ruik je het al?

 

Wat zijn de voordelen van een kunst...

Als je ‘huisrenovatie’ hoort, zijn het dak, de ramen en de gevelbekleding vast de eerste dingen waar je aan denkt. Maar wat veel mensen over het hoofd zien is de dakrand. Maar juist de dakrand is een belangrijk onderdeel om je huis te beschermen tegen vocht, kou en insecten. Als jouw dak...

Lees verder

Daarom is Sikkens Rubbol XD de best...

Sikkens Rubbol XD High Gloss is ongetwijfeld een van de beste buitenlakken op de markt, en de voordelen ervan zijn talrijk. Hier volgen enkele redenen waarom deze verf zo populair is en wordt beschouwd als een duurzame en hoogwaardige keuze voor het schilderen van buitenoppervlakken.     1...

Lees verder

Je overkapping mooi afwerken met be...

Als je je huis wat wil uitbreiden, is het een supergoed idee om een overkapping te laten plaatsen in je tuin. Je creëert met een overkapping echt een extra ruimte aan je huis waar je je in kunt terugtrekken, kunt zitten met familie en vrienden en daarnaast langer kunt genieten van het buitenlev...

Lees verder

Een budgetvriendelijk vloerkleed: z...

Een vloerkleed kan ontzettend veel sfeer geven aan jouw woonkamer of slaapkamer. Als je jouw huisje een gezellige boost wilt geven is een vloerkleed dus een fantastisch idee. Maar een mooi perzisch tapijt of een lekker zacht wollen kleed kan al snel erg duur worden. Gelukkig zijn er genoeg manieren ...

Lees verder