20-03-2023

De lente in huis!

Ramen en deuren open, iedereen en alles naar buiten, de lente is hier! Zodra we de eerste zonnestralen zien en voelen begint er van alles te kriebelen en krijgen we enorm veel zin om wat dingen in ons interieur te veranderen. Eruit met die winter, de lente mag in huis een plekje krijgen. Meer licht, meer lucht, meer ruimte. Het voorjaar is een geweldige tijd om je huis op te frisse en een lichtere, luchtigere sfeer te creëren. Het is zó fijn als je met de seizoenen mee de sfeer in je huis kunt veranderen.

 

De lente in huis!

 

Snelle tips voor lentesfeer in je interieur

Zodra het weer beter wordt zijn we veel meer op buiten gericht. Het is dus heel leuk om het uitzicht op je tuin ook bij de complete woonbeleving te betrekken. In de winter wil je misschien helemaal niet zien wat er buiten allemaal gebeurt, in het voorjaar is het een feestje om de natuur te zien ontluiken. Dus gooi open die zware gordijnen, zorg dat je raam vrij komt en richt je zithoek eventueel wat meer op buiten. Met wat eenvoudige aanpassingen heb je al snel een heerlijk lentesfeertje gecreëerd in je je interieur. Haal je set gordijnen voor de zomer van zolder en ga aan de slag. Heb je nog geen ‘zomergordijnen’ of wil je een set oude gordijnen vervangen dan heb je natuurlijk nu de kans om op zoek te gaan naar een fijne set voordelige kant en klare gordijnen zodat je ze snel hebt hangen en je project ‘hallo lente’ écht snel gerealiseerd is!

 

Zomerse gordijnen

Meer licht, meer lucht, zomerse gordijnen zijn speciaal ontworpen om een luchtige sfeer in huis te creëren. Ze zijn veelal gemaakt van lichte, ademende, stoffen zoals linnen, katoen, zijde en hebben liefst een heldere kleur of een subtiel patroon. Ze laten meer licht door dan de zwaardere gordijnen die je in de winter hebt hangen. De sfeer wordt lekker open en luchtig en je kunt het felle zonlicht mooi filteren.

 

Complete lentelook

Alleen al je gordijnen vervangen zorgt voor een flinke frisse boost in je interieur. Een fijne basis kun je zelf decoreren met wat trendy woonaccessoires, bloemen planten. Hieronder wat tips om je nieuwe lentelook compleet te maken:

  • Bloemen, planten, bloembolletjes. Haal ze in huis want het is zó gezellig! Tulpen, narcissen, hyacinten, je kunt ze in een vaas zetten of als bloembol gebruiken. Het ruikt heerlijk en staat heel vrolijk. Frisse bloemen en planten brengen meteen geur, kleur en wat meer leven in huis. Doen!
  • Vervang je donkere kussens op de bank door kussens in lichtere kleuren. Leg zware dekens weg tot de volgende winter en leg dunnere plaids neer. Het kan nog steeds best fris worden ’s avonds en dan is een extra laagje best prettig. Daarnaast staat een stapel luchtige plaids ook erg decoratief in je woonkamer. Keurig gestapeld of lekker nonchalant in een mand of over een leuning.
  • Voeg natuurlijke materialen toe als je die nog niet in huis had. Bamboe, riet, hout, het past allemaal zo lekker bij dat vakantiegevoel dat we, ongeacht onze woonstijl, allemaal zo prettig vinden.
  • Kies wat lichtere geuren voor in je diffuser. Geur kan de sfeer compleet en jou blij maken! Lavendel, citrus, munt, ruik je het al?

 

Lekker slapen in het voorjaar - ond...

Wakker worden met de zon op je gezicht, fluitende vogeltjes en een licht briesje door je open raam. Het komt eraan, hét ultieme lentegevoel! Je kunt je dag niet beter beginnen dan met fluitende vogeltjes en een veelbelovend zonnetje toch? Uitgerust aan de nieuwe dag beginnen. Slapen is noodza...

Lees verder

Creatief met vloerkleden - hoe kun ...

Uitpakken, uitrollen en klaar. Dat is hoe het vaak gaat als je een nieuw vloerkleed hebt gekocht. Toch kan een tapijt ook echt een eyecatcher zijn in de ruimte, een decoratief object, meer dan alleen de mat onder salontafel om koude voeten tegen te gaan. Met dat laatste is overigens niks mis, warme ...

Lees verder

Is een lichtstraat wel duurzaam?

Een goede lichtstraat uitbouw kan een grote bijdrage leveren aan het welzijn en de sfeer in een huis. Door het toevoegen van een lichtstraat kan er meer daglicht in het huis binnenkomen. Dit heeft een positief effect op de stemming en gezondheid van de bewoners. Hieronder lees je meer over...

Lees verder

Nieuwe toegangspoort kopen: waar le...

  Bij een vrijstaande woning mag een toegangspoort niet ontbreken. Een mooie poort draagt niet alleen bij aan de sfeer van de tuin, maar maakt de woning ook een stukje veiliger. Het is direct duidelijk waar de erfgrens ligt. Bovendien is een hoog hekwerk met bijpassende poort erg fijn als je kl...

Lees verder