27-03-2015

Kees Tol, werkzaam bij Artifort

Wie is Kees Tol en wat is jouw functie bij Artifort?

Kees Tol is 37 jaar en woont samen met zijn schat Marieke. In het najaar wordt onze liefde bekroond met een klein wondertje. Iets waar we ontzettend naar uitkijken, een droom die uitkomt. Wellicht klinkt het wat cliché maar we gaan ervan uit dat dit wondertje het mooiste “design” ter wereld word.

Naast mijn passie voor Artifort ben ik zodra het waait en de kans aanwezig is bezig met een andere passie, kitesurfen. Het spelen met de natuurlijke elementen zon, zee en wind, heerlijk..  Het zorgt voor een bepaalde mate van rust die ik nodig heb en niet te vergeten het geeft weer een heldere kijk. Vanaf het moment dat de kite de lucht in gaat ben je gefocust en 1 met de elementen.

kees tol kees tol

Sinds 12 jaar heb ik het voorrecht om met mijn passie Artifort onderweg te mogen zijn. Als jonge enthousiasteling kreeg ik het vertrouwen om samen met mijn collega’s  Artifort verder op de kaart te zetten. Mijn voornaamste doel is het bewerken van het segment Lifestyle.

Een reis die begonnen is en die nog lang niet op zijn eindbestemming is. We zeggen immers niet voor niets: Still creating history!

Niet zo heel lang geleden werd Artifort bijna bestormd door een groep woonliefhebbers….zijn jullie daar al van bijgekomen?

Bijgekomen haha.. Voor ons was het de eerste keer dat we zo`n dag organiseerden.

Het voornaamste doel was kennis maken met elkaar, waar staan we samen? Wat kunnen we samen doen om samen verder te komen?                                                   We leven op dit moment in een nieuwe wereld. Een wereld waarin van een ieder van ons veel gevraagd word. We dienen met zijn allen stapjes te maken om elkaar verder te brengen en aan alle “eisen” die gesteld worden te voldoen . We dienen elkaar klaar te stomen voor de toekomst.  

Stap voor stap samen groeien en dat laatste is iets wat we ook elke dag naleven met elkaar. Luisteren naar elkaar en elkaars talenten optimaal benutten om samen verder te komen in deze nieuwe wereld.

Deze dag heeft ons dan ook ontzettend veel positieve energie gegeven en gaan we herhalen. In onze ogen was het dan ook echt een succes en zijn we jullie dankbaar. Voor elke liefhebber die dit leest jullie zijn van harte welkom op een volgende dag, schroom niet en benader ons. Wie weet brengen wij elkaar dan ook verder.

artifort uniek item

Wat staat er bij jou in huis? Met andere woorden, wat is jouw woonstijl?

Meubelen haha.. Even een geintje tussendoor moet kunnen toch. Een woonstijl is in onze beleving een afgeleide waarin je beide persoonlijkheden samen komen. Ze zeggen niet voor niets weleens een interieur is een afgeleide van jezelf. Vanuit mezelf gekeken ben ik aardig energiek als ik thuiskom wil ik niet te veel afgeleid worden, dan wil ik rust voelen en geen prikkels. Vandaar dat ons interieur niet te vol staat, de meubelen die we hebben toegepast zijn luchtig, open zeg maar transparant. Daardoor geven ze ons het gevoel van rust. Beide zijn we persoonlijkheden die ook graag buiten zijn vandaar dan ook de aardse tinten die we hebben toegepast in ons interieur. Het zijn tinten waar we ons bij thuis voelen.       

Één van de mooiste en eerste lessen die ik ooit van een gewaardeerde Artifort partner kreeg was dat ieder interieur iets “geks” moet hebben. Iets wat eigenlijk niet klopt in het geheel.. Het zorgt voor de finishing touch.. Het geintje dat je weleens maakt.. Bij ons is dat een “overdreven” grote vaas in het lichtblauw. Daarnaast word het interieur en niet te vergeten ons leven ontzettend opgevrolijkt door wat leven in de brouwerij in de vorm van onze Engelse Bulldog Sjors.

 

Veel mensen denken dat designmeubelen niet voor iedereen zijn weggelegd, help hen van dat idee af!

In mijn ogen is de betekenis van een designmeubel: Een vormgeving die voldoet aan je wensen, een vormgeving die je comfort en functionaliteit biedt en het belangrijkste je raakt. Het is een meubel dat je gaat koesteren! Ik ben er dan ook van overtuigd dat iedereen geraakt kan worden door het juiste designmeubel wat bij die persoon past. Het geeft je namelijk een emotie, je leeft er immers dagelijks mee.

 

artifort

Zijn er trends in de designmeubelenbranche?

Uiteraard….  Kort samengevat zien wij het volgende:

*De zachte Scandinavische invloed begint verdrongen te worden door authentieke statements in kleur en natuurlijke materialen. Het natuurlijk materiaal is rijk en luxe. Koper, marmer en donkere houtsoorten zijn enkele voorbeelden. Qua kleur zijn het de diepere kleurtinten in contrast met de voorgaande pasteltinten. 

*Op productniveau zie je dat producten eenvoudig blijven echter wel met meer body. Ze worden rijker qua uitstraling en detaillering. De vormentaal benadrukt de eenvoud en ambacht van een product.

Heb jij een tip voor de mensen die de aanschaf van een designmeubel overwegen maar nog twijfelen over bijvoorbeeld de duurzaamheid?

De beste tip die ik kan geven is neem contact op met een partner van het merk of het merk zelf. Zij weten je zeker te overtuigen met hun kennis en kunde. Zij weten je op de juiste manier te adviseren. Zij begeleiden je in de uiteindelijke keuze die je maakt. Het is immers een keuze die je als je hem goed maakt gaat koesteren.  Daar mag je best wat tijd voor nemen en info over inwinnen.

Als je kijkt naar Artifort lichten wij vol trots toe waarom een designmeubel van ons duurzaam is. Met alle liefde leiden we je ook nog rond binnen onze organisatie. Laatstgenoemde zodat je ziet dat het niet alleen om uitstraling gaat maar ook om de innerlijke kwaliteit c.q. schoonheid van een designmeubel.

Wat is jouw favoriete item uit de Artifort-collectie en waarom? Is dat een designklassieker?

Voor mij is dat de Artifort Tongue fauteuil van Pierre Paulin. Dit ontwerp dateert uit 1967. Waarom spreekt dit ontwerp mij nu aan?

tongue artifort

De organische en bijzondere vormgeving biedt je een optimaal zitcomfort. Het design is uitnodigend iedereen wil erin zitten of hem  uitproberen. Vaak kleurrijk uitgevoerd wat vele raakt en vrolijk maakt. Het originele en niet te vergeten de vooruitstrevende gedachtegang achter het ontwerp. Verrijk je interieur met een Tongue fauteuil en je salontafel word bij wijze van spreken overbodig. Want ja waarom een salontafel gebruiken als je de vloer hebt die je gebruikt om bijvoorbeeld je drinken op te plaatsen.

Daterend uit 1967 dus zeker een designklassieker die vandaag de dag nog steeds actueel is.

Hollands als we zijn zoeken we ook weleens naar meubels op sites als Marktplaats. Waar moeten we op letten als we denken met een originele “Artifort” te maken te hebben? Niet alles werd altijd gelabeld blijkbaar.

Daarin kunnen we je maar één advies geven. Voel je nooit bezwaard.. Durf ons te benaderen. Wij beschikken over alle kennis om exact de info te geven over een model. Het is een meubel dat je in onze gedachte gaat koesteren en daar dragen wij graag aan bij.

artifort         artifort eetkamerstoelen

Staat Artifort dit jaar op de woonbeurs in Amsterdam?

Helaas dienen wij ook keuzes te maken, je kunt immers niet overal zijn.

Onze focus voor dit jaar ligt op de meubelbeurs die over een aantal weken in Milaan gaat plaatsvinden. Hier zullen wij een aantal nieuwe designs gaan presenteren die hopelijk vele interieurs gaan verrijken. Naast de designs die we gaan presenteren, zullen wij ook in samenwerking met onze gewaardeerde partner Kvadrat een exclusieve stof gaan presenteren.

Daarnaast kan ik er nog niet teveel over uitweiden maar richting najaar vieren wij ook ons 125 jarig jubileum. Het enige wat ik op dit moment kan en wil zeggen.. Blijf ons volgen want er staan bijzondere ontwikkelingen te wachten..

Mix & Match, eerlijk zeggen Kees….een Ikeavaas naast een designbank?

Mix & Match is dat ook niet een trend van nu? In ieder geval vind ik het wel een juiste trend. Waarom eigenlijk niet. Mix & Match maakt de designbank of fauteuil in mijn ogen toegankelijker voor het interieur. Door dit beeld breed te presenteren inspireert men juist, men opent de ogen van het publiek dat voorheen met dat verkeerde idee van hierboven rondliep. Men laat zien dat design toepasbaar is met alles en iedereen. Hoe vaak zie je het niet de laatste jaren. Die bijzondere fauteuil of bank in combinatie met het tafeltje van oma of van de rommelmarkt. Over beide meubelen spreekt men enthousiast. Nogmaals het is een emotie die men gaat koesteren anders spreekt men er zo niet over. 

       artifort eetkamerstoelen    vakmanschap

Tot slot nog de kans om de mensen dichterbij jullie merk te krijgen, waar kunnen we proefzitten?

In heel Nederland presenteren we in samenwerking met onze gewaardeerde Artifort partners onze collectie. Mocht er een model niet aanwezig zijn, benader ons en wij vertellen je met alle liefde waar je kunt proefzitten. Op onze website, die overigens over een tijdje geheel vernieuwd word, vind je in no time een adres in de buurt en zo niet is men ook altijd van harte welkom op donderdag, vrijdag of zaterdag in één van onze showrooms.

Wie is mijn favoriete ontwerper?

Als ik eerlijk moet zeggen kan ik geen keuze maken. Op dit moment wordt mijn gevoel overheerst door een tweedstrijd. Vandaar dat ik het even wil toelichten. Vanuit het verleden ben ik simpelweg groot fan van Pierre Paulin. Zijn onderscheidende designs qua vormtaal in combinatie met functionaliteit raken mij. Nog steeds sta ik versteld van zijn vooruitstrevende gedachte die je terugziet in zijn design.

Als ik kijk naar de ontwerper van dit moment dan zeg ik Khodi Feiz. Vorig jaar werd zijn design de Bras voor Artifort gepresenteerd. In mijn ogen de vertaling van Artifort die staat voor ons motto: Still creating history. Door de vormtaal en functionaliteit zie je dat het design deel uitmaakt van de Artifort familie echter wel in een zodanige uitvoering die klaar is om de toekomst tegemoet te gaan.

bras khodi feiz

Daarnaast is Khodi iemand met wie we op dit moment erg prettig en veel samen werken. Zijn gedachte is geheel gelijk aan de gedachte binnen onze organisatie. Samen elkaar verder brengen, stap voor stap om ons allen klaar te maken voor de toekomst!!   

 

 

Saskia, interieurontwerper bij IKEA

Als je dan de kans ziet, moet je ‘m grijpen toch? Op Instagram kwamen we Saskia tegen, Saskia is interieurontwerper bij IKEA! Bijna iedereen wordt toch blij van IKEA? Vragen staat vrij dus we hebben Saskia gevraagd of we eens een kijkje achter de schermen mochten komen nemen en haar een paar v...

Lees verder

Marit van Verknocht Styling, verkoo...

*Waar kennen we jou van? Sinds een half jaar blog ik, eerst op mijn blog Homemarit, maar inmiddels op verknochtstyling.blogspot.nl Eerder mocht ik al eens op Inspiratie voor je Interieur staan met mijn woning en onze stacaravan. En heb ik zelfs de krant gehaald met mijn interieur ;-) AD binnenkijk...

Lees verder

Emma en Mirelle, twee hele jonge we...

Wie zijn jullie en hoe oud zijn jullie? Wij zijn Emma & Mirelle en zijn nichtjes, maar natuurlijk ook vriendinnen & collega's ;) &en wij zijn 12 & 13 jaar oud(Emma is 12 & Mirelle is 13 Hoe is jullie webwinkel ontstaan? Wij vonden het al als kleine meisjes eigenlij...

Lees verder

Renée Onderdijk van FLINK Netherlan...

Waar kennen we jou van? Je zou mij kunnen kennen van flinknetherlands.com.  FLINK maakt wollen woon & lifestyle accessoires van zeer zacht Alpaca- en Merinowol, zoals kussens, plaids, shawls en omslagdoeken. Alle producten worden in Nederland ontworpen en geproduceerd in een van de laatste ...

Lees verder