04-09-2013

Maike Keuben, eigenaar van Orange Farmhouse

 

Waar kennen we jou van? 
Hoi, mijn naam is Maike Keuben. Je zou me kunnen kennen van de blogs OrangeFarmhouse.nl of MoodKids.nl. Of misschien ken je me wel via social media, ik ben echt veel te vaak online, je vind me o.a. op Facebook, Twitter, Pinterest en sinds kort ook op Instagram.

Hoe ben je in de “woonwereld” terecht gekomen?
Als kind vond ik het al bijzonder leuk om mijn kamer steeds anders in te richten. Ook de boekenkast van mijn moeder zette ik toen ik een jaar of 10 was op volgorde van kleur. Prachtig! Zij was er minder blij mee ;-) Ook tijdens mijn studie en later als makelaar en taxateur kwam ik bijna dagelijks in de mooiste huizen. Een indrukwekkende bron van inspiratie.

Wat betekent “lekker wonen”voor jou?
Je thuis voelen. Dat doe ik in mijn eigen huis, maar voel ik soms ook direct als ik bij anderen binnen kom.

Kun je jouw eigen interieurstijl benoemen?
Cosy Farmhouse (letterlijk, we wonen in een klein boerderijtje) style

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Pinterest, Instagram, de hardcopy woonbladen, blogs, online magazines in willekeurige volgorde. Maar ook vooral door goed om me heen te kijken.

Ben je trendgevoelig?
Mmm nee ik geloof het niet. Er zijn wel regelmatig hebbedingen die ik perse wil kopen, maar dat is gelukkig steeds minder. Kleuren en materialen als wit, leer, natuurlijke materialen heb ik eigenlijk altijd mooi gevonden en gehad. Los van welke trend dan ook.

Wanneer en waarom ben je gaan bloggen (en waarom over wonen)
Toen we in 2010 naar ons boerderijtje in het bos zijn verhuisd ben ik begonnen met bloggen op OrangeFarmhouse.nl. Omdat er eigenlijk geen winkels in de buurt zijn was ik veelal op online shoppen aangewezen. Helemaal geen straf zo bleek.  Ik vond zoveel online inspiratie die ik ergens wilde verzamelen. Dat werd OrangeFarmhouse.nl .

Welke sfeer wil je neerzetten op je blog?
Ik blog gewoon over alles wat ik leuk, handig en mooi vind.

Wat maakt bloggen en het onderlinge contact zo leuk?
Voorheen was het bloggen lekker anoniem, kon je schrijven wat je wilde, heerlijk! Nu word ik er steeds vaker op aangesproken op straat of tijdens een bloggersmeeting en dat heeft natuurlijk voor- en nadelen. Ik word daar zelf nog wel eens verlegen van. Dat bloggers en andere mijn blogs dus echt lezen. Dat blijft gewoon een beetje vreemd. Over het algemeen genomen zijn de meeste bloggers die ik ken overigens erg aardig en hebben over en weer een hoge gunfactor. Bloggers ach ’t zijn net echte mensen ;-)

Waar haal jij je bloginspiratie vandaan?
Pinterest, Instagram, de hardcopy woonbladen, blogs, online magazines in willekeurige volgorde. Maar ook vooral door goed om me heen te kijken.

Wat is je eigen woonstijl?
Cosy Farmhouse style

Wat is je favoriete plek in huis? En je favoriete meubelstuk?
In de zomer buitenshuis in de zon op het houtenbankje voor het kippenhok. In de winter is de Egg Chair bij de haard mijn favoriete plek, heerlijk wegdromen met een boek.

Heb je nog tips voor de beginnende blogger?
Begin! Er zijn al genoeg anderen maar er is maar 1 jij, dus je bent sowieso uniek! Schrijf, en doe vooral wat je zelf leuk vindt, volg je gevoel!

Kees Tol, werkzaam bij Artifort

Wie is Kees Tol en wat is jouw functie bij Artifort? Kees Tol is 37 jaar en woont samen met zijn schat Marieke. In het najaar wordt onze liefde bekroond met een klein wondertje. Iets waar we ontzettend naar uitkijken, een droom die uitkomt. Wellicht klinkt het wat cliché maar we gaan ervan ui...

Lees verder

Saskia, interieurontwerper bij IKEA

Als je dan de kans ziet, moet je ‘m grijpen toch? Op Instagram kwamen we Saskia tegen, Saskia is interieurontwerper bij IKEA! Bijna iedereen wordt toch blij van IKEA? Vragen staat vrij dus we hebben Saskia gevraagd of we eens een kijkje achter de schermen mochten komen nemen en haar een paar v...

Lees verder

Marit van Verknocht Styling, verkoo...

*Waar kennen we jou van? Sinds een half jaar blog ik, eerst op mijn blog Homemarit, maar inmiddels op verknochtstyling.blogspot.nl Eerder mocht ik al eens op Inspiratie voor je Interieur staan met mijn woning en onze stacaravan. En heb ik zelfs de krant gehaald met mijn interieur ;-) AD binnenkijk...

Lees verder

Emma en Mirelle, twee hele jonge we...

Wie zijn jullie en hoe oud zijn jullie? Wij zijn Emma & Mirelle en zijn nichtjes, maar natuurlijk ook vriendinnen & collega's ;) &en wij zijn 12 & 13 jaar oud(Emma is 12 & Mirelle is 13 Hoe is jullie webwinkel ontstaan? Wij vonden het al als kleine meisjes eigenlij...

Lees verder