06-04-2013

Marcella van Dal | Stripesandwalls.nl

 

*Wanneer en waarom ben je gaan bloggen en waarom over wonen?

Schrijven vind ik erg leuk en een eigen blog spookte dan ook al een hele tijd door mijn hoofd, maar waarover? Ik wilde graag een duidelijk thema, maar waar ben ik nou “expert” in dacht ik? Ik besefte gelukkig al snel dat je niet zozeer “expert” ergens in hoeft te zijn. Het fijne aan een blog is dat je kunt schrijven over wat jou zélf aanspreekt. Daarnaast moet je het onderwerp natuurlijk ontzettend leuk vinden; je bent er immers elke dag mee bezig. Toen ik me dat realiseerde, was de keus snel gemaakt: ik ga bloggen over interieur, aangezien ik daar uren over kan dagdromen.

Desondanks duurde het nog een tijdje voordat ik met mijn woonblog Stripesandwalls.nl startte. Als ik iets doe, wil ik het goed doen en had altijd wel een excuus om het nog even uit te stellen; vakanties, te druk met studie. Tot ik me afvroeg of ‘het perfecte moment’ wel komt. Ik besloot niet langer te wachten op ‘het perfecte moment’ en het gewoon te doen. Ik ben nu sinds oktober 2012 bezig en heb nog geen moment spijt gehad. Ja, dat ik niet eerder ben begonnen!

letters voor de muur

*Welke sfeer wil je neerzetten op je blog?

Voordat ik mijn eigen woonblog startte, volgde ik een aantal interieurblogs. Ondanks de mooie afbeeldingen, vond ik de blogs vaak wat abstract en moeilijk naar een “doorsnee” interieur te vertalen. Een toegankelijk woonblog miste ik en ik vond het daarom belangrijk dat mijn blog laagdrempelig is. Voor het lezen van mijn blog hoef je absoluut geen interieur-expert te zijn; zo zie ik mezelf ook niet. Het is bedoeld voor iedereen die het leuk vindt om aandacht te besteden aan het interieur in huis. Met mijn blog wil ik graag anderen inspireren hoe je de laatste woontrends eenvoudig in huis kunt toepassen zonder een heel nieuw interieur aan te schaffen. Dit doe ik bijvoorbeeld met DIY’s. De sfeer en de stijl die je op mijn blog kunt terug vinden, is best breed te noemen.

wall art

*Wat maakt bloggen en het onderlinge contact zo leuk?

Het leukste aan het bloggen vind ik dat het zo persoonlijk is. Bloggen is altijd vanuit een persoon; je weet met wie je praat en je staat dicht bij je lezers. Door het bloggen en ook via Twitter heb ik in korte tijd zo veel leuke mensen ontmoet die dezelfde passie als ik delen. Het is ontzettend leuk om met elkaar hierover te praten en je krijgt hierdoor volop nieuwe inspiratie. Je brengt elkaar op nieuwe ideeën!

*Waar haal jij je (blog)inspiratie vandaan?

Deze vraag heb ik hierboven eigenlijk al een beetje beantwoord. Bloginspiratie ontstaat bij mij enerzijds door het contact met andere interieurliefhebbers (en hun blogs). Ook ben ik fan van Pinterest. Hier vind je veel mooie interieurafbeeldingen. Maar eigenlijk haal ik overal wel inspiratie uit: van leuke hotspots en woonwinkels als ik in de stad ben tot het spieken bij vriendinnen thuis!

loftachtige ruimte

*Wat is je eigen woonstijl?

Mijn eigen woonstijl is strak, maar wel warm. Ik houd van strakke vormen en lijnen, maar maakt daarbij dan wel gebruik van warme materialen. Bij mij thuis vind je bijvoorbeeld veel steigerhouten meubelen. Daarbij zijn de Scandinavische en industriële woonstijlen mijn favorieten!

*Wat is je favoriete plekje in huis?

Mijn favoriete plek in huis is de eettafel. Ik vind de tafel van gebruikt steigerhout nog steeds prachtig en er staan fauteuils omheen die heerlijk zitten. Ik moet dan ook eerlijk bekennen dat wanneer ik thuis aan het werk ben, ik eigenlijk altijd met mijn laptop aan de eettafel zit in plaats van in de werkkamer. Dat heeft echter ook wel te maken met dat je vanaf de eettafel lekker naar buiten kijkt (ik woon in hartje Amsterdam).

wall art

* Wat is je favoriete meubelstuk/decoratiestuk in huis?

Mijn favoriete item in huis is het ‘fotoschilderij’ dat ik zelf heb gemaakt. Ik kwam het tegen in een woonwinkel bij mij in de straat. Slechts drie foto’s zou je zelf kunnen “insturen” die verwerkt zouden worden in het schilderij; de rest zouden standaard afbeeldingen worden in een bepaald thema. Dat vond ik jammer, aangezien ik veel mooie foto’s heb van de reizen die ik heb gemaakt (mijn andere passie). Ik baalde, tot iemand zei: “Waarom maak je het niet zelf”?. Ik wilde graag een kleurrijk element in huis, dus heb gekozen voor foto’s met uitgesproken kleuren. Daarnaast besloot ik geen foto’s te nemen waar we zelf opstaan om een fotocollage-idee te voorkomen. Voor mij is het nu echt een soort kunstwerk en ik ben nog steeds erg blij met het eindresultaat.

boekenkast

Daarnaast ben ik ook erg blij met de boekenkast die we in een nisje hebben gemaakt. De vierkante meters woonoppervlak zijn in Amsterdam erg kostbaar en zo maken we toch optimaal gebruik van alle ruimte in huis!

*Heb je nog een tip voor de startende blogger?

Bloggen is ontzettend leuk, helemaal wanneer je leuke reacties ontvangt. Maar helaas kan dat de ene week wel eens minder zijn en dan vraag je je af waar je het allemaal voor doet. Doorzetten en blijven beseffen dat je het in eerste plaats altijd voor jezelf doet, zijn daarom mijn twee gouden tips. Bloggen doe je vooral omdat je het zélf ontzettend leuk vindt; anders zul je het niet lang volhouden denk ik.

 www.stripesandwalls.nl

 

Kees Tol, werkzaam bij Artifort

Wie is Kees Tol en wat is jouw functie bij Artifort? Kees Tol is 37 jaar en woont samen met zijn schat Marieke. In het najaar wordt onze liefde bekroond met een klein wondertje. Iets waar we ontzettend naar uitkijken, een droom die uitkomt. Wellicht klinkt het wat cliché maar we gaan ervan ui...

Lees verder

Saskia, interieurontwerper bij IKEA

Als je dan de kans ziet, moet je ‘m grijpen toch? Op Instagram kwamen we Saskia tegen, Saskia is interieurontwerper bij IKEA! Bijna iedereen wordt toch blij van IKEA? Vragen staat vrij dus we hebben Saskia gevraagd of we eens een kijkje achter de schermen mochten komen nemen en haar een paar v...

Lees verder

Marit van Verknocht Styling, verkoo...

*Waar kennen we jou van? Sinds een half jaar blog ik, eerst op mijn blog Homemarit, maar inmiddels op verknochtstyling.blogspot.nl Eerder mocht ik al eens op Inspiratie voor je Interieur staan met mijn woning en onze stacaravan. En heb ik zelfs de krant gehaald met mijn interieur ;-) AD binnenkijk...

Lees verder

Emma en Mirelle, twee hele jonge we...

Wie zijn jullie en hoe oud zijn jullie? Wij zijn Emma & Mirelle en zijn nichtjes, maar natuurlijk ook vriendinnen & collega's ;) &en wij zijn 12 & 13 jaar oud(Emma is 12 & Mirelle is 13 Hoe is jullie webwinkel ontstaan? Wij vonden het al als kleine meisjes eigenlij...

Lees verder