01-02-2013

Nathalie, woon- en lifestyleblogger

nathalie paak

*Wanneer en waarom ben je gaan bloggen en waarom over wonen?
Op 1 januari 2011 surfde ik naar Wordpress en voor ik het wist typte ik mijn eerste post. Het ging als vanzelf. Ik volgde al een paar jaar verschillende blogs en ik werkte al ruim 8 jaar voor de (woon)bladen als journalist/tekstschrijver/fotograaf. Ik wilde graag een platform creëren waar ik alles wat mij inspireerde kon delen. Juist door mijn werk kom ik overal zoveel moois tegen. En het woonvirus, tja daar ben ik door mijn baan op de redactie van VT Wonen (ik was 3 jaar tekstredacteur) nooit meer van genezen. Wonen fascineert mij. Ik heb al veel verschillende interieurs mogen bewonderen. Allemaal anders, maar stuk voor stuk tonen ze aan dat iedereen behoefte heeft aan een plek die in alle opzichten bevalt. Niets is zo persoonlijk als wonen.

*Welke sfeer wil je neerzetten op je blog?
Een fijne, inspirerende lifestyle vibe. Er verschijnen artikelen en foto’s van producten en adressen die ik als wereldse schatten beschouw en waar ik iedereen van wil laten meegenieten. Niet alleen op woongebied. Denk ook aan de mooiste hotels tot complete city guides, de leukste webshops tot inspirerende wooncollecties en van de lekkerste beautyproducten tot de fijnste mode accessoires. Een schatkist rijk aan wereldse weelde op je beeldscherm. Het gaat mij niet om het nieuwste van het nieuwste, maar om het mooiste, meest inspirerende, beste wat er op deze aardbol te vinden is, ver weg en dichtbij. Omring jezelf met mooie dingen uit alle windstreken is het motto.

nathalie paak thuis

*Wat maakt bloggen en het onderlinge contact tussen bloggers zo leuk?
Dat je allemaal graag wilt delen en inspireren en een liefde hebt voor mooie dingen. Bloggers zijn vaak enorm gepassioneerd, zetten trends, hebben oog voor detail en unieke dingen en zijn heerlijk enthousiast. Dat werkt aanstekelijk. Het is een soort creatieve flow waar je samen in zit; erg fijn en gezellig!

*Waar haal jij je (blog)inspiratie vandaan?
Heel veel kan mij inspireren. Voornamelijk tijdschriften en blogs, maar ook boeken, winkels, reizen en events. Ook uit alledaagse dingen kan ik inspiratie halen. Van de natuur met al haar schatten tot een graffiti tekening op een muur.

glazen  doos

*Wat is je eigen woonstijl?
Een mix van oud en nieuw met veel natuurlijke, handgemaakte en wereldse elementen. Net als op mijn blog wil ik mij thuis omringen met allerlei mooie spullen waar ik blij van word. Heerlijk comfortabel, gezellig en persoonlijk. Overal zie je foto's, artikelen en reissouvenirs uit allerlei landen terug, want waar ik ook kom ik neem altijd iets mee naar huis. Ik bezoek ook graag kringloopwinkels en de sites DaWanda en Etsy, want daar vind je de leukste en verrassendste dingen voor weinig. De basis bestaat uit veel hout in verschillende natuurlijke gedaantes en de kleuren wit, zilver, grijs en hier en daar turkoois. Weinig kleur geeft rust en dat vind ik heerlijk. Natuurlijke materialen zijn heel belangrijk voor mij. Ik vind ze niet alleen oogstrelend, maar ze houden mij ook in balans. Niet zo gek dus dat ik voor mijn lifestylelabel (gelijknamig aan mijn blog, www.worldlytreasury.nl) voornamelijk met natuurlijke materialen werk.

wandrek met foto's

*Wat is je favoriete plekje in huis?
Enerzijds de woonkamer, want daar staat een heerlijke plofbank met chaise longue langs het raam met uitzicht op de tuin. Hier kan ik het meest in 'de relaxstand' gaan. Boeken, tijdschriften, laptop op schoot, kop thee en mijn 3 poezen erbij; dat is gewoon genieten. Maar aan de andere kant mijn werkkamer, waar ik als thuiswerkende zelfstandig ondernemer heel veel uurtjes doorbreng. Omringt door allerlei materialen, moodboards, kasten vol tijdschriften etc.

* Wat is je favoriete meubelstuk/decoratiestuk in huis?
Lastig, want ik heb best wel wat pronkstukken. Een van de meest bijzondere is een krukje dat ik meenam uit Tanzania in 2007. We gingen op bezoek bij een inheemse stam en daar stonden een paar van mooie, handgemaakte krukjes. Ik zei tegen onze gids dat ik die enorm mooi vond. Voor ik het wist stond de chief met zijn vrouw (die de krukjes had gemaakt) te overleggen of ik er één mocht kopen. De vrouw was enorm vereerd dat ik de krukjes zo mooi vond en stond erop dat ik er één meenam. Als het vochtig weer is komt er een typisch Afrikaanse branderige geur van het krukje af. Dan ben ik zo weer in Tanzania. 

mondiaal wonen

*Heb je nog een tip voor de startende blogger?
Wees jezelf en doe wat jij leuk vindt. Deel je passie, dan spat het plezier van het scherm af. Ik hoor regelmatig bloggers zeggen dat ze de nieuwe Holly Becker (decor8) willen worden. Dat is heel ambitieus -waar natuurlijk niets mis mee is-, maar ik vraag me af hoe leuk bloggen is als je de lat zo hoog legt. En daarnaast is er al een Holly. Wat blogs juist uniek maakt is hun eigenheid.

worldly treasury

 **lees en shop meer op : www.worldlytreasury.nl

 

Kees Tol, werkzaam bij Artifort

Wie is Kees Tol en wat is jouw functie bij Artifort? Kees Tol is 37 jaar en woont samen met zijn schat Marieke. In het najaar wordt onze liefde bekroond met een klein wondertje. Iets waar we ontzettend naar uitkijken, een droom die uitkomt. Wellicht klinkt het wat cliché maar we gaan ervan ui...

Lees verder

Saskia, interieurontwerper bij IKEA

Als je dan de kans ziet, moet je ‘m grijpen toch? Op Instagram kwamen we Saskia tegen, Saskia is interieurontwerper bij IKEA! Bijna iedereen wordt toch blij van IKEA? Vragen staat vrij dus we hebben Saskia gevraagd of we eens een kijkje achter de schermen mochten komen nemen en haar een paar v...

Lees verder

Marit van Verknocht Styling, verkoo...

*Waar kennen we jou van? Sinds een half jaar blog ik, eerst op mijn blog Homemarit, maar inmiddels op verknochtstyling.blogspot.nl Eerder mocht ik al eens op Inspiratie voor je Interieur staan met mijn woning en onze stacaravan. En heb ik zelfs de krant gehaald met mijn interieur ;-) AD binnenkijk...

Lees verder

Emma en Mirelle, twee hele jonge we...

Wie zijn jullie en hoe oud zijn jullie? Wij zijn Emma & Mirelle en zijn nichtjes, maar natuurlijk ook vriendinnen & collega's ;) &en wij zijn 12 & 13 jaar oud(Emma is 12 & Mirelle is 13 Hoe is jullie webwinkel ontstaan? Wij vonden het al als kleine meisjes eigenlij...

Lees verder