20-03-2023

Nieuwe toegangspoort kopen: waar let je op?

Nieuwe toegangspoort kopen waar let je op

 

Bij een vrijstaande woning mag een toegangspoort niet ontbreken. Een mooie poort draagt niet alleen bij aan de sfeer van de tuin, maar maakt de woning ook een stukje veiliger. Het is direct duidelijk waar de erfgrens ligt. Bovendien is een hoog hekwerk met bijpassende poort erg fijn als je kleine kinderen of huisdieren hebt. Het wordt net iets lastiger om zomaar weg te lopen. Ben jij nog op zoek naar een passende poort? Let dan goed op de onderstaande punten.

 

Losse poort of bijpassend hekwerk

Bepaal eerst of je enkel een poort nodig hebt of ook bijpassend hekwerk. In de meeste gevallen is het mooi als de tuinpoort, looppoort of inrijpoort dezelfde look heeft als het aansluitende hekwerk. Je kunt de rest van jouw tuin uiteraard ook afsluiten met een muurtje of een hoge heg.

 

Afmeting van de tuinpoort

Meet de ruimte op jouw terrein nauwkeurig op om een passend formaat te vinden. Houd daarnaast rekening met de belangrijkste functie van de poort. Moeten er auto’s doorheen rijden of gebruik je het alleen voor fietsen en scooters? Ook hiervoor zijn de afmetingen van belang.

 

Materiaalgebruik en kwaliteit

Er zijn toegangspoorten verkrijgbaar in allerlei materialen. Verdiep je in de levensduur, het onderhoud en de mogelijkheden van de diverse opties. Ga je voor een houten poort? Let dan op de specifieke houtsoort. Hardhout is bijvoorbeeld erg duurzaam, maar ook flink aan de prijs. Een eiken poort is dan een budget vriendelijk alternatief die ook erg lang meegaat. Kies altijd voor top kwaliteit om verzekerd te zijn van een optimale levensduur.

 

Handmatig of elektrisch

Je kunt toegangspoorten zowel handmatig openmaken als elektrisch bedienen. Bepaal van tevoren waar jouw voorkeur naar uitgaat. Een handmatige poort is goedkoper in aanschaf, maar een elektrische poort biedt veel meer gemak.

 

Type toegangspoort

Uiteraard heb je ook de keuze uit diverse soorten toegangspoorten. Een inrijpoort is geschikt voor auto’s, terwijl een looppoort een stuk smaller is. Daarnaast kan een poort draaiend of schuivend openen. Een schuifpoort is heel erg compact en neemt dus weinig ruimte in beslag. Een draaipoort heeft een stuk meer ruimte nodig om te kunnen openen. Vergeet daarom niet te kijken naar de draairichting en de beschikbare ruimte rondom de poort.

 

Uitstraling van de poort

Zodra je alle wensen en eisen op een rijtje hebt, kun je gaan kijken naar het uiterlijk van de nieuwe toegangspoort. Het is belangrijk dat de look aansluit op de stijl van je woning en de sfeer van de tuin. Denk daarom tot slot na over de kleur en het design.

Lekker slapen in het voorjaar - ond...

Wakker worden met de zon op je gezicht, fluitende vogeltjes en een licht briesje door je open raam. Het komt eraan, hét ultieme lentegevoel! Je kunt je dag niet beter beginnen dan met fluitende vogeltjes en een veelbelovend zonnetje toch? Uitgerust aan de nieuwe dag beginnen. Slapen is noodza...

Lees verder

Creatief met vloerkleden - hoe kun ...

Uitpakken, uitrollen en klaar. Dat is hoe het vaak gaat als je een nieuw vloerkleed hebt gekocht. Toch kan een tapijt ook echt een eyecatcher zijn in de ruimte, een decoratief object, meer dan alleen de mat onder salontafel om koude voeten tegen te gaan. Met dat laatste is overigens niks mis, warme ...

Lees verder

Is een lichtstraat wel duurzaam?

Een goede lichtstraat uitbouw kan een grote bijdrage leveren aan het welzijn en de sfeer in een huis. Door het toevoegen van een lichtstraat kan er meer daglicht in het huis binnenkomen. Dit heeft een positief effect op de stemming en gezondheid van de bewoners. Hieronder lees je meer over...

Lees verder

De lente in huis!

Ramen en deuren open, iedereen en alles naar buiten, de lente is hier! Zodra we de eerste zonnestralen zien en voelen begint er van alles te kriebelen en krijgen we enorm veel zin om wat dingen in ons interieur te veranderen. Eruit met die winter, de lente mag in huis een plekje krijgen. Meer licht,...

Lees verder