12-01-2017

Veilig je vervoersmiddel op slot zetten

Of je nu een fiets, een brommer, een motor of een scooter bezit: we willen allemaal dat ons vervoersmiddel veilig op slot staat. Toch lijkt dit soms makkelijker gezegd dan gedaan, want er worden jaarlijks vele diefstallen gerapporteerd. Je hebt misschien al wel hier en daar wat over dit onderwerp gelezen, maar de beste methode om je vervoersmiddel veilig op slot te zetten heb je nog niet gevonden. Om je hier wat bij op weg te helpen geven we in artikel daarom een aantal zeer bruikbare tips!

 

 

1.     Koop een goed slot

Uiteraard moet je er allereerst voor zorgen dat je een ART gekeurd slot koopt bij een kwalitatieve zaak als Slotenspeciaalzaak.nl.  Bezuinig liever niet op je slot, maar bedenk hoeveel geld je bespaart als je een diefstal kunt voorkomen. Bedenk ook welk slot het beste bij jouw wensen en jouw vervoersmiddel past voor je tot een koop overgaat.

 

2.     Gebruik meerdere sloten

Zet je vervoersmiddel vast met bijvoorbeeld de combinatie van een kettingslot en een vloeranker. Dit zal het voor dieven veel lastiger maken om je vervoersmiddel te ontvreemden.

 

3.     Verbinding aan ‘de vaste wereld’

Zorg er altijd voor dat je je vervoersmiddel met een slot vastmaakt aan ‘de vaste wereld’, zoals een paal of een brugleuning. Op die manier kan de dief je fiets of scooter niet naar een rustig plekje slepen om daar je slot open te breken.

 

4.     Niet alleen aan het voorwiel vastzetten

Zet je vervoersmiddel nooit alleen aan het voorwiel vast. Dieven kunnen namelijk het voorwiel verwijderen, en de rest van je fiets of brommer meenemen. Zorg er daarnaast voor dat je je slot altijd zo hoog mogelijk vastmaakt. Sloten die laag bij de grond hangen zijn door criminelen makkelijker met stenen tegen de grond open te slaan.

 

5.     Plaats je voertuig op een drukke plek

Tot slot is het erg belangrijk dat je je vervoersmiddel parkeert op een plek waarvan je weet dat er veel mensen komen. Dieven houden niet van publiek, en slaan liever hun slag in een klein steegje waar niemand ze in de gaten heeft.

Lekker slapen in het voorjaar - ond...

Wakker worden met de zon op je gezicht, fluitende vogeltjes en een licht briesje door je open raam. Het komt eraan, hét ultieme lentegevoel! Je kunt je dag niet beter beginnen dan met fluitende vogeltjes en een veelbelovend zonnetje toch? Uitgerust aan de nieuwe dag beginnen. Slapen is noodza...

Lees verder

Creatief met vloerkleden - hoe kun ...

Uitpakken, uitrollen en klaar. Dat is hoe het vaak gaat als je een nieuw vloerkleed hebt gekocht. Toch kan een tapijt ook echt een eyecatcher zijn in de ruimte, een decoratief object, meer dan alleen de mat onder salontafel om koude voeten tegen te gaan. Met dat laatste is overigens niks mis, warme ...

Lees verder

Is een lichtstraat wel duurzaam?

Een goede lichtstraat uitbouw kan een grote bijdrage leveren aan het welzijn en de sfeer in een huis. Door het toevoegen van een lichtstraat kan er meer daglicht in het huis binnenkomen. Dit heeft een positief effect op de stemming en gezondheid van de bewoners. Hieronder lees je meer over...

Lees verder

De lente in huis!

Ramen en deuren open, iedereen en alles naar buiten, de lente is hier! Zodra we de eerste zonnestralen zien en voelen begint er van alles te kriebelen en krijgen we enorm veel zin om wat dingen in ons interieur te veranderen. Eruit met die winter, de lente mag in huis een plekje krijgen. Meer licht,...

Lees verder