30-12-2022

Zo vergemakkelijk je je zoektocht naar een wasmachine

Er is online een groot assortiment aan witgoed te vinden, zo groot dat je al snel met de handen in het haar zit als je daar niet helemaal in thuis bent. In dit artikel gaan we je vertellen waar je op moet letten als je een nieuwe wasmachine aan wil schaffen en niet weet waar je moet beginnen.

 

Zo vergemakkelijk je je zoektocht naar een wasmachine

 

Ga op onderzoek uit

Voordat je op zoek gaat naar een specifieke wasmachine die van horen zeggen of door eigen ervaring de perfecte wasmachine lijkt, adviseren we je om eerst eens kijken naar categorieën, merken en prijsklassen. Als je een kijkje neemt op witgoed.com zul je al snel zien hoeveel keus er is en dan weet je ook ongeveer welke kant je op wil en wat natuurlijk er allemaal nog meer mogelijk is.


Neem bijvoorbeeld de siemens wasmachines. Deze machines komen in alle soorten en maten, van duurzaam tot minder duurzaam en van vrijstaande- tot inbouwwasmachine. Machines waar 7 of 8 kilo in past komen het meeste voor, maar ze zijn ook te krijgen voor bijvoorbeeld 6 of 9 kilo. Zelfs wanneer je je beperkt tot een bepaald merk is het toch belangrijk om in de specificaties te duiken zodat jij de meest duurzame optie kunt kiezen. Je kunt er ook voor kiezen om naar één van de filialen op het moment dat jij ergens niet zeker over bent. In de winkel kun je je laten informeren door de medewerkers, zodat al jouw vragen beantwoord worden en je de juiste keuze maakt.

 

Nieuwe wasmachine kopen; waar let je op?

In deze tijd wil je er natuurlijk voor zorgen dat de kosten niet de pan uit rijzen. Het is al een behoorlijke investering om het apparaat aan te schaffen, en met de huidige energieprijzen wil je dan ook letten op de uitgaven die zullen volgen. Denk daarom aan het energielabel als je op onderzoek uit gaat (energielabel A is het meest zuinig). Het is handig om een wasmachine te nemen met een sensor die meet hoeveel was er in de trommel zit, waarop het waterverbruik vervolgens wordt aangepast.
Recensies lezen is ook altijd een goede tip bij het doen van dergelijke aankopen. Vooral als witgoed iets is waar je niet helemaal in thuis bent, kan het zeker baten om de ervaringen te lezen van zij die jou voor zijn gegaan. Op die manier kom je er bijvoorbeeld achter hoe lang de machine mee gaat, zodat je weet of het de investering waard is en hoeveel wasjes je er ongeveer uit zult halen.


Afhankelijk van waar je de wasmachine neer gaat zetten, wil je misschien ook rekening houden met het geluid van de machine. Deze informatie is ook terug te vinden in de specificaties en beoordelingen kun je vinden bij de recensies.

En last but not least; maak geen overhaaste beslissing. Als jij denkt dat je de perfecte wasmachine hebt gevonden, check dan nog even of je ‘m niet bij een andere winkel goedkoper kunt krijgen. Hier zit namelijk nogal wat verschil in.

 

 

Wat zijn de voordelen van een kunst...

Als je ‘huisrenovatie’ hoort, zijn het dak, de ramen en de gevelbekleding vast de eerste dingen waar je aan denkt. Maar wat veel mensen over het hoofd zien is de dakrand. Maar juist de dakrand is een belangrijk onderdeel om je huis te beschermen tegen vocht, kou en insecten. Als jouw dak...

Lees verder

Daarom is Sikkens Rubbol XD de best...

Sikkens Rubbol XD High Gloss is ongetwijfeld een van de beste buitenlakken op de markt, en de voordelen ervan zijn talrijk. Hier volgen enkele redenen waarom deze verf zo populair is en wordt beschouwd als een duurzame en hoogwaardige keuze voor het schilderen van buitenoppervlakken.     1...

Lees verder

Je overkapping mooi afwerken met be...

Als je je huis wat wil uitbreiden, is het een supergoed idee om een overkapping te laten plaatsen in je tuin. Je creëert met een overkapping echt een extra ruimte aan je huis waar je je in kunt terugtrekken, kunt zitten met familie en vrienden en daarnaast langer kunt genieten van het buitenlev...

Lees verder

Een budgetvriendelijk vloerkleed: z...

Een vloerkleed kan ontzettend veel sfeer geven aan jouw woonkamer of slaapkamer. Als je jouw huisje een gezellige boost wilt geven is een vloerkleed dus een fantastisch idee. Maar een mooi perzisch tapijt of een lekker zacht wollen kleed kan al snel erg duur worden. Gelukkig zijn er genoeg manieren ...

Lees verder